Известие

Collapse
No announcement yet.

Помощ! тракащи спирачни апарати

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Помощ! тракащи спирачни апарати

След смяната на накладките (както подробно описах в предния ми пост) съм изминал около 50 км, накладките са супер, но се появи тракане по предницата което спира при натискане на спирачката. От там съдя, че има проблем със спирачния апарат. Как да отстраня проблема?

С Alfa Romeo НА КРАЙ СВЕТА

Не знам дали са същите като на 155-цата , но там проблема е във водачите- исносват се. При мен е същото - като натисна педала спирачките стягат и спира тракането. Скоро някой патил беше предложил 3 варианта за решаване на проблема - навита тефлонова лента (временно) ; нови водачи с по-голям диаметър ( съответно с разпробити с новия диаметър дупки) ;и нови водачи от Шкода някаква. Не помня темата в Общ технически ли беше или в 155 раздел - потърси я.
    166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

И аз съм го имал този проблем (на Ланчата от подписа ми). Разпробиха леглата на водачите, втулка и проблема е решен. Излезе ми 40 лв всичко - стругар, демонтаж/монтаж. Движа се по-тихо и от котка

Comment

Има и безплатен вариант за решаване на проблема.Аз до скоро ремонтирах само Шкоди, при тях както и при VW и Алфа164 спирачните апарати са Гирлинг.Използват еднакви водачи и мойте ги сменихме от Шкода Фелиция 11лв/бр общо са 8 (за отпред и отзад).Но ефекта беше 1-2години и пак се разтракаха.При луфт 0,1мм апарата трака много.Ето как се решава проблема безплатно: За да не тракат накладките те имат едни пружинки.Новите ти накладки явно са с менте пружинки който само след 50км са омекнали.Значи ако пружинките закачени на накладките напъват достатъчно апарата, то той наяма да щрака.
        Alfa164 T.S 148++ HP
        Alfa156 T.S 144 - коня, ама на хартия.

Comment

Проблема е решен!

днес сутринта отидох на сервиз, оказа се че тракането идва от незатегнати контрагайки във водачите на апаратите Разминах се с 10 лв и ми направиха диагностика, кои неща по предницата Трябва да сменям.

п.п. 500м пред нас ми пропадна педалът на спирачките, напомпвам и тогава спирам. Писна ми да се заниимавам с спирачки Дайте съвет.

п.п.с продавам почти нови предни накладки марка "simer" ако на някой му трябват давам ги за 25лв./ бяха н мойта, но като я купих се отбих до първият магазин и си купих чисто нови и за това продавам старите, които се оказаха нови.

С Alfa Romeo НА КРАЙ СВЕТА

Comment

Моя съвет е следващия път като не разбираш да не пипаш,още повече по спирачките.
            Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
            Opel Astra J
            ex:
            Alfa Romeo 164 2.5TD
            Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
            Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA Покажи съобщение
              Не знам дали са същите като на 155-цата , но там проблема е във водачите- исносват се. При мен е същото ..
              Да , ама не , както казваше един известен тв-водещ. На мен ми тракаха отдавна и аз нали си знам , че са от водачите не правя нищо. Ония ден като си сменявах носач , смених и предни накладки - е воала. Оказа се че е от тях - пружинката им е омекнала. Точно както казва алфарацер.
              Last edited by PEPI-2ALFA; d.m.y г., 05:28.
              166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Първоначално публикувано от alfaracer Покажи съобщение
                Има и безплатен вариант за решаване на проблема.Аз до скоро ремонтирах само Шкоди, при тях както и при VW и Алфа164 спирачните апарати са Гирлинг.Използват еднакви водачи и мойте ги сменихме от Шкода Фелиция 11лв/бр общо са 8 (за отпред и отзад).Но ефекта беше 1-2години и пак се разтракаха.При луфт 0,1мм апарата трака много.Ето как се решава проблема безплатно: За да не тракат накладките те имат едни пружинки.Новите ти накладки явно са с менте пружинки който само след 50км са омекнали.Значи ако пружинките закачени на накладките напъват достатъчно апарата, то той наяма да щрака.
                На 155 съм сменял водачи-струваха 39,50лв комплект оригинални,то че ще станат от друг Гърлинг е ясно,ама не ми е ясно на 164 дали от на Ауди 100 няма да станат...
                Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

От всичко става, рено,пежо,волво еи ся един ситроен ZX правя гледам че е същото и на сузуки SWIFT съм слагал и пак става.
                  Alfa164 T.S 148++ HP
                  Alfa156 T.S 144 - коня, ама на хартия.

Comment

Първоначално публикувано от Nasko Покажи съобщение
                    След смяната на накладките (както подробно описах в предния ми пост) съм изминал около 50 км, накладките са супер, но се появи тракане по предницата което спира при натискане на спирачката. От там съдя, че има проблем със спирачния апарат. Как да отстраня проблема?
                    Колега в момента имам същия проблем,блокирали водачи!Цената им за 155 е ако небъркам 8 лева !

155 2.5 V6
                    Passat 2.5 TDI 180hp highline

Comment

Working...
                    X